Tatou aumaia le mana manino mo le lalolagi

Aisea e manaomia ai se MPCB soli matagaluega puipuiga afi

qqq

 

O le a: maneta soli matagaluega afi

www 

O nei matagaluega soli puipuia laau mai puupuu matagaluega i totonu o le tuaoi o lo latou solia le gafatia ma e ala i le faaosofia ai maneta (tasi i le vaega). solia matagaluega maneta o uma-pou mai i le amataga: o le tasi o le a le taimi e tasi tatala amoti maneta pou uma.

Mo maualalo āu matagaluega-puupuu, soli matagaluega galulue televave atu nai lo fuses. O lenei puipuiga o tausisia ai le IEC 60947-2 tulaga faatonuina. E soli a nei matagaluega-puupuu lelei, o loo i ai mea taua e tolu:

·  Mauaina le amataga o le taimi nei ua faaletonu,

·  Tuueseeseina vave o le fesootaiga,

·  Breakage o le taimi nei matagaluega-puupuu.

motors AC - Puipuiga mai matagaluega puupuu

Uma  afi eletise  ei ai tapulaa faagaoioia. Overshooting le a iu nei tapulaa faaumatia ai ma le faiga e tuli, le aafiaga vave le faagaoioia shutdown ma tupe leiloa. O se taimi puupuu matagaluega o se fesootaiga tuusao i le va o le lua ni faamoemoega eletise eseese:

- Alternating nei : vaega-e-vaega fesootaiga, vaega-e-le faaituau fesootaiga, vaega-e-eleele fesootaiga po o le fesootaiga i le va windings i se vaega,
- Direct current: contact between two poles or between the ground and the pole insulated from it.

e mafai ona maua lenei mea o se aofaiga o mafuaaga: faaleagaina i le varnish talitali ai le conductors, matagā, solia po o le aveesea uaea po o uaea, uamea tino i fafo, i le faafoeina o tupe teu (efuefu, susu, ma isi), seepage o le suavai po o isi faafoeina vai, wiring sese i faapotopotoga po o le tausiga.

O se taunuuga puupuu matagaluega i se tafe faafuasei o le taimi nei lea e mafai ona oo le tele o selau taimi o le taimi nei e galulue i totonu o milliseconds. A matagaluega puupuu e mafai ai ni aafiaga faataumaoi ma matua faaleagaina meafaigaluega. E typified e ofoofogia lua.

 

aafiaga matautia vevela

O se aafiaga matautia vevela e tutusa ma le malosi tatala i totonu o le matagaluega eletise sopoia e le oi ai nei matagaluega puupuu  ou mo i taimi t faavae i luga o le fua faatatau ou 2 t ma le faaalia o se 2 s. O lenei aafiaga vevela e mafai ona:

·  Faaliusuavai o le faafesootai avetaavale,

·  Faaleagaina o le elemene vevela i se moligafua bimetal afai tuufaatasia o ituaiga 1,

·  Tupulaga o arcs eletise,

·  Calcination o faoa mea,

·  Mu i totonu o le masini.

·  Fuses , lea e solia le matagaluega e faaliusuavai ma e tatau ona suia mulimuli ane,

·  Soli matagaluega maneta  lea otometi solia le matagaluega ma e manaomia ai na o ia toe setiina.

e mafai foi ona fausia puipuiga matagaluega-puupuu i masini multifunction e pei o le afi e amata le puipuiga ma soli contactor.

Faauigaga ma uiga

O le uiga autu o le puupuu-matagaluega masini puipuiga o:

·  O le solia o tulaga : o le taua aupito maualuga i le taimi nei matagaluega-puupuu faatatauina e faapea o se masini puipuiga e mafai ona solia i se volitiga tuuina mai,

·  Faaiu malosi : o le tau aogā o se masini puipuiga aupito maualuga e mafai ona ausia i lona volitiga faatulagaina i tuutuuga ua faamaoti mai. Le taua faaiu o taimi k le tulaga malologa e pei ona faaalia i le laulau i lalo.

tulaga Alalaga (TLM)

φ Cos

Faaiu tulaga (FF)

4.5kA <TLM <6kA

0,7

1.5 TLM

6kA <TLM <10kA

0.5

1.7 TLM

10kA <TLM <20kA

0.3

2 TLM

20kA <TLM <50kA

0,25

2.1 TLM

50kA <TLM

0.2

2.2 TLM

Tulaga malologa ma faaiu mo soli matagaluega e le  IEC 60947-2 tulaga faatonuina

Fuses

Fuses faia laasaga i lea laasaga (tasi pou) puipuiga ma se gafatia malologa maualuga i voluma maualalo. Latou te faatapulaa ai I2t ma le popole electrodynamic (Icrête).

o loo tiʻetiʻe i latou:

·  I faapitoa lagolago taʻua fuseholders,

·  Pe i isolators i le nofoaga o le lago ma sootaga.

eee

Manatua lena malaga faailoga e mafai ona taʻi cartridges fiuse i se masini Faaolaina pou uma (e masani lava o le contactor pulea afi) e taofia le faagaoioiga singlephase pe a latou liusuavai.

O le fuses faaaoga mo afi puipuiga e patino i latou ia e ala i le  overcurrents  tatau ona totogi i le taimi nei magnetising pe a fesuiai i motors. Latou e le talafeagai mo le puipuiga e faasaga i le anoanoai tele (pei fuses gg) ina tatau ona faaopoopo se moligafua anoanoai i le matagaluega tuuina atu le mana afi. I se tulaga lautele, o lo latou le tele e tatau ona na i luga o le taimi nei avega atoa o le afi.


Post time: Aug-13-2018

WhatsApp Online Chat !